Predstavitev

Podjetje Kamnoseštvo Podpečan, Šalek 20, Velenje,  obstaja od leta 1989 in v letu 2010 se je dejavnost prenesla na drugi rod  oz. z očeta na sina.

Kamnoseštvo je težaško delo že zaradi osnovnega  materiala, ki je naravni kamen. Kot umetniki oblikujejo les, glino, steklo, tako je potrebno umetniško obdelati tudi kamen. Že skozi stoletja so naravnemu kamnu dajali velik poudarek, saj so se posluževali materialov, ki so bili takrat na razpolago. Zaradi tega lahko še sedaj občudujemo izjemne mojstrovine, ki zaradi trpežnosti kljubujejo zobu časa. Z leti se kamen seveda ni spremenil, se je pa spremenil način same obdelave. Je dar narave, s pravilno in strokovno obdelavo pa se lahko spremeni v čudovite izdelke. Kdo ne bi imel kamina  iz marmorja, ali iz rdečega, zelenega, sivega in elegantno črnega granita? Ali mize, kuhinjskega pulta, kopalnice, okrasnih polic? Še veliko odtenkov barv ponuja naravni kamen, ki kot enkraten produkt narave s svojimi barvnimi vzorci, lisami in črtami popestri prostor kjer koli ga vgradimo. Marmor je primernejši za notranjost prostorov, medtem ko je granit po strukturi trdnejši in še  bolj odporen. Kamen se obdeluje na različne načine. Najpogosteje strojno, in sicer od poliranja, rezanja, brušenja, štokanja, graviranja itd., toda najlepši izdelki  se še vedno delajo ročno, pri čemer pride do izraza umetniška nadarjenost posameznika. Veliko unikatnih izdelkov je bilo izdelanih tudi pri nas, saj pri svojem delu upoštevamo želje naših naročnikov. Ob tem bi posebej izpostavili izdelavo nagrobnikov oz. spomenikov za družinske ali žarne grobe, nagrobnih dodatkov kot so vaze, lučke, posode za cvetje, stojala za sveče itd. Ob tem naj omenimo, da se ukvarjamo tudi z obnovo spomenikov in napisov. Vedno večje je povpraševanje po naravnem kamnu za izdelavo okenskih polic, stopnic in podestov, teras, tlakov, oblaganje fasad ali zidnih oblog.  Tudi notranjost nekaterih cerkva smo še dodatno obogatili z izdelki iz marmorja in granita.

Naš dom in vrt pa lahko popestrimo tudi z naravnim dekorativnim kamnom - rustiko. Dekorativni kamen je sestavljen iz ročno izbranih in lomljenih različnih naravnih kamnov in sestavljen v vodoravne ploščice. Primeren je za oblaganje fasad, zunanjih ali notranjih zidnih oblog, kaminov itd. Iz neenakomerno velikih  kosov marmorja in granita pa lahko ustvarimo tudi čudoviti venecijanski tlak.

Lahko rečemo, da sta marmor in granit  prisotna povsod, saj s svojo naravnostjo in trpežnostjo dajeta veličasten in eleganten pečat  vsakemu izdelku posebej ne glede na prostor, v katerem se nahajata. Pestro izbiro med vrstami in barvami naravnega kamna pa nam omogoča uvoz le-tega iz različnih delov sveta.

In če velja rek  NAZAJ K NARAVI  je naša ponudba pravi razlog za vašo odločitev.

Tudi v bodoče si bomo prizadevali zadostiti vašim željam in potrebam v obojestransko zadovoljstvo.


KAMEN JE DAR NARAVE, Z NARAVO PA ŽIVIMO V SOŽITJU ŽE TISOČLETJA.